joulukuu 18, 2016

Kekseliäs Tampere

Kekseliäs Tampere, kuntavaalit 2017

Ei tukahduteta kaupunkilaistemme luovuutta ja osaamista pitkillä ja hitailla lupaprosesseilla. Jokaisella tamperelaisella on oltava mahdollisuus muokata kaupunkia. Esimerkiksi investointituen hakeminen tulisi olla helppoa ja selkeää eri yhteisöjen ja seurojen projekteihin. Annetaan aktiivisille toimijoille mahdollisuus kehittää kaupunkia esimerkiksi avoimemman kaupunkisuunnittelun avulla!

Kaupungin toiminnassa kokeilukulttuurin sisäänajo ja ketterät hankinnat luovat uusia edellytyksiä yrityksille olla mukana kaupungilaisille tuotettavissa palveluissa. Kaupungin rooli on luoda edellytyksen toiminnalle ja sen jälkeen pysyä pois tieltä. Samanaikaisesti kaupunki luo onnistuneella kaavoituksella ja korkeakoulujen ympärille rakennetulla osaamiskeskittymällä edellytykset menestyvälle ja kasvavalle yritystoiminnalle. Opiskelijoille Tampere on kaupunki, johon työllistytään ja jossa asutaan myös valmistumisen jälkeen.

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakunnalle vuoden 2019 alusta. Kunnan rooli muuttuukin entistä vahvemmin ihmisten hyvinvointia tukevaksi. Omaehtoiset liikunta-, harrastus- ja kulttuuripalvelut ovat yhä vahvempi osa tulevaisuuden kuntaa.

Panostamalla ennaltaehkäisyyn säästämme huomattavasti resursseja ja pystymme kehittämään palveluitamme. Esimerkiksi maksuttomalla ehkäisyllä alle 25-vuotiaille vähennämme julkisen sektorin kustannuksia. Kopioidaan Seinäjoen toimintatavat, joilla kouluikäisten ylipaino on saatu puolitettua. Ulkoliikuntapaikkoja kehittämällä parannamme kaikkien kaupunkilaisten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia.

Share This: