Valikko Sulje

Digi

Digi on Tampereen, Suomen ja Euroopan mahdollisuus loistaa.s

Vähenevällä rahalla meillä on yksi keino tuottaa yhä parempia palveluita kuntalaisille ja se on digitalisaatio. Tehdään järkevämmin ja yhdessä, jotta kaupunkilaiset voivat tulevaisuudessa entistä paremmin!

Meillä on jo nyt osaaminen ja edellytykset kunnossa. Olemme laittaneet ihmisen keskelle digitaalisten palveluiden kehittämisessä. Puitteet ovat kunnossa, ja seuraavaksi tarvitsemme politiikkaan ihmiset, jotka laittavat tiedon liikkeelle ja tekevät Suomeen toimivimmat sähköiset julkiset palvelut. Samalla näytämme suuntaa Euroopalle rakentaessamme houkuttelevinta ympäristöä uusien alustojen synnylle.

Suomessa osaaminen, Ihmiset ja tieto pitää saada liikkumaan ongelman mukana, jotta saamme tehtyä päätökset ilmiö ja yksilölähtöisesti. Nykyinen organisaatiokeskeinen malli talloo ihmisen tarpeet allensa. Rikotaan seinät, jotta saamme tiedon ja osaamisen käyttöön ongelmien ratkaisemiseksi. Muutos vaatii tiedon liikkuvuutta julkisen sektorin sisällä ja ilmiöihin perustuvaa ajattelua. Kun otamme periaatteeksi sen, että yksi kontakti riittää, pakotamme söpösti toimijat tekemään yhdessä.

Tampereella tuodaan digitalisaation johtaminen kaupunginhallituksen ydintehtäväksi. Vastuun täytyy olla suoraan pormestarilla tai apulaispormestarilla, jolle tehtävä on siirretty. Myös virkamiespuolella työnjaon täytyy olla selvä, jotta siilot eivät riko yhteistyötä. Työnjaon ainut vaatimaton tehtävä on saada ajettua hallintoon uusi toimintamalli, jonka keskellä olet sinä!